SEO jelentése, mi a SEO


SEO jelentése, mi a SEO

A seomegoldasok.hu oldal arra igyekszik magyarázatot, de legfőképpen segítséget adni, hogy a SEO mit jelent, mi maga a SEO.

A tömör és egyértelmű meghatározhatóság és remélem megértés érdekében ezen a lapon a nyers fordítást és tömör magyarázatot adom meg.

SEO jelentéseSEO jelentése

Az angol Search Engine Optimization szóösszetétel első betűiből állt össze a SEO rövidítés.
Szó szerinti magyar jelentése: keresés motor optimalizálás = KERESŐOPTIMALIZÁCIÓ (google fordító által fordítva)

még magyarosabban: KERESŐOPTIMALIZÁLÁS

Mi a SEO

Hogy mi valójában a SEO, az nem ennyire egyszerűen meghatározható.

A Wikipédia meghatározása arra, hogy mi a SEO: SEO Wikipédia
Ennek, alapvetően fontos lényege:
A keresőoptimalizálás (angolul Search Engine Optimization, azaz SEO) a weblap keresőmotorokban való megjelenésének javítását jelenti “normál” avagy nem fizetett keresési eredményekben.
Általánosságban minél előbb, azaz jobban rangsorolva a találati oldalon és többször jelenik meg egy oldal a találati listában, annál több látogatást szerez a kereső használóitól.

SEO = keresőoptimalizálás

Kicsit érthettőbben és az átlagos Internet felhasználó és weboldal működtetők szemszögéből nézve
a SEO azon tevékenységek összessége, melynek eredményeként a Felhasználók által használt Internetes keresőkben az adott weboldal a lehető legjobb, leg előrébb lévő helyen jelenik meg a keresési találati listában.

Azaz, ha van egy weboldalam pl. azzal a céllal, hogy népszerűsítsem a termékeimet, szolgáltatásaimat, akkor azt szeretném, ha valaki beírja pl. a Google keresőbe az én termékemre jellemző szót, akkor első legyen a weboldal a találati listában. Akik ezt a terméket, szolgáltatást keresik, amit én kínálok, a legelső helyen az én oldalamat lássák, így vélhetően biztosan eljutnak a weboldalamra, megismerik termékeimet, vásárolnak.