Internetes keresők


Internetes keresők, az Internet világa & az Ember

kereső wwwA Világ azon részén élünk, ahol az Internet folyamatosan elérhető és ha valami miatt mégsem férünk hozzá, elmúlik az Ember komfortérzete, rossz érzés járja át, mintha valami csúnya, mélyre húzó kór környékezte volna meg.

Ebben a Világban természetes, hogy az írni még nem tudó kisgyerektől a nyugdíj korhatárt sokszorosan túlhaladó agilis felnőttig mindenki kütyüzik és netezik.

Tudjuk és tapasztaljuk, hogy a Virtuális térben is nyitott szemmel kell “járni-kelni”, mert biztos találunk számunkra érdekes és fontos dolgot, akkor is ha nem keresünk, hisz a reklámok elárasztják a webfelületeket, célzottan, személyre szabottan, szokásainkat követve.

Ha így függünk a Nettől, akkor biztosan igaz és kijelenthető a mai világról, hogy szinte mindenki, aki keres valamit, az biztosan az Interneten (is) fog keresni.Ha céltudatosan keresünk, akkor biztosan a jó ajánlatok sokaságából választhatunk majd, vagy legalábbis ebben hiszünk és bízunk.

Az tény, hogy amikor keresünk a Neten, azt céltudatosan és viszonylag pontosan megfogalmazva tesszük.
Sokkal kevésbé igaz ez arra, amikor kínálunk valamit a Neten. Pedig, ha eredményesek akarunk lenni nem csak a keresésben, hanem a kínálásban is, akkor pont ugyanilyen, vagy éppen még precízebb célzásra, céltudatosságra és elszántságra van szükségünk.Tanácsaim az eredményes Internetes megjelenéshez

Internetes keresők, amin mindenki, mindent keres…

Internetes keresők

Az Internetes keresők célja, hogy a kereső Személy, azaz Ön, gyorsan és eredményesen találja meg azt, amire szüksége van, az Interneten lévő hatalmas információ mennyiségből.

Számos kereső létezik, vannak célterületre (pl. képek, zenék, filmek, tudományos anyagok…) specializálódott keresők, vannak általános keresők, melyek a legszélesebb merítésből keresnek az Interneten, vannak országspecifikus keresők melyek adott nyelven, vagy adott ország anyagaiban keresnek, az adott ország weblapjaiból merítenek.

Ennek megfelelően vannak széles körben használt és sokak, vagy “mindenki” által ismert keresők és vannak “ismeretlenek”, vannak folyamatosan új keresők, melyek próbálnak életre kelni és vannak keresők, melyek a feledés homályába merülnek.

Néhány Internetes kereső, a teljesség igénye nélkül…

Internetes keresők, melyeket elterjedten használnak:

Google kereső

Bing

Yahoo!

DuckDuckGo

Internetes keresők specifikus használatra:

Google Earth & Google Maps hely kereső

trivago szállás kereső

Baidu kínai Internetes kereső

Yandex orosz Internetes kereső

Magyar Internetes keresők:

ok.hu

kereső.lap.hu

Árgép termék és áru kereső

olcsóbbat.hu termék és áru kereső