Google Earth & Google Maps


Google Föld & Google Térkép

Nagyon népszerű, specifikus kereső a
Google Maps, térkép alapú hely kereső és ennek a rendszernek “kibővített” változata, a
Google Earth, mely a Földgömbön jeleníti meg a helyeket, képeket, információkat. A Földön kívül a Hold és Mars felületét is bejárhatjuk, illetve a Föld óceánjainak mélyét…

Ha belegondolunk, fantasztikus eszközt adtak a Felhasználók kezébe, amit bárki, komoly, drága eszközök nélkül is ingyen elérhet és használhat!

A Google Earth letöltése innét lehetséges, mivel ennek használata külön programot igényel.

Mind a Google Maps, mind a Google Earth elérhető mobil eszközökön is. Androidos eszközökön a Térkép általában előre telepítve van, más operációs rendszerek esetében mindkét alkalmazást telepíteni kell.

Google Térkép (Google Maps)

Google MapsA Google Térkép (angolul: Google Maps; IPA: [ˈɡuːɡl ˌmæps]) a Google által fejlesztett ingyenes internetes térképszolgáltatás. Az elérhető térképek és műholdfelvételek az egész Földet lefedik.

2006. április 25. óta sok más európai ország között Magyarországról is elérhetők utcanév adatok, melyek 2007. május eleje óta kereshetők is.
2007 novembere óta a budapesti buszok adatai is megtalálhatók, illetve a „Domborzat” (Terrain) nézetben a domborzat is látható.
A budapesti tömegközlekedés útvonaltervezője hivatalosan 2011. június 30. óta használható (előzőleg csak gyalogos vagy autós közlekedésre tudott útvonalat javasolni).

forrás: wikipédia.hu

 

Google Föld (Google Earth)

Google EarthA Google Föld (eredetileg: Google Earth) egy ingyenes számítógépes program, ami virtuális földgömbként használható.
A Föld háromdimenziós modelljére mértékhelyes műholdképek, légi felvételek és térinformatikai adatok vannak vetítve. A programban a Föld minden részéről leolvashatók a földrajzi koordináták, és az adott pont magassága.
A felhasználók által kiválasztott, elkészített és beküldött épületekről 3D modelleket is tartalmaz.
Lehetőség van a Google Föld internetes közösség által beküldött szöveges információk és fényképek megjelenítésére (ezek általában valamilyen szempontból érdekes helyekre hívják fel a figyelmet).

forrás: wikipédia.hu