DuckDuckGo kereső


A DuckDuckGo egy internetes kereső, mely fontosnak tartja a felhasználók személyes adatainak a védelmét, illetve kerüli a személyre szabott keresési eredményeket. Magyar nyelven is elérhető a https://duckduckgo.com/ oldalon.

duckduckgo keresőA DuckDuckGo abban különbözik a többi keresőeszköztől, hogy nem kategorizálja a felhasználóit, hanem ugyanarra a kifejezésre valamennyi felhasználójának ugyanazokat a találatokat jeleníti meg.
A DuckDuckGo kihangsúlyozza, hogy az információkat a legjobb forrásokból szerzi, így a találatait a főbb közösségi fejlesztésű oldalakról, például a Wikipédiáról szerzi, illetve együttműködik más keresőeszközökkel, mint például a Yandex, Yahoo!, Bing és Yummly.

A cég központja Paoli-ban, az Egyesült Államokban található, és 20 alkalmazottja van. A cég neve a Duck, duck, goose nevű gyerekjátékból ered.

A forráskód egy része szabadon elérhető a GitHub-on Apache Licenc 2.0 alatt, azonban a kód magja szabadalom által védett. 2014. május 21-én egy új verzió jelent meg, mely az intelligensebb válaszokra, illetve a felhasználóbarátabb külsőre fókuszált. A új verzióban régóta várt funkciók jelentek meg, mint például a képkereső, helyi keresés, keresési javaslatok, és még sok más.

2014. szeptember 18-án az Apple hozzáadta a Safari böngészőhöz, mint választható keresőeszközt, 2014. november 10-én pedig a Mozilla is hozzáadta a Firefox-hoz.

forrás: wikipédia.hu

DuckDuckGo kereső, új megközelítésből ad keresési eredményt…

Ahogy az olvasható, a DuckDuckGo egy új megközelítésből valósítja meg a keresést, mindenki ugyanazt a keresési eredményt kapja, nem szabja személyre azt, a kereső személy keresési szokásait nem veszi figyelembe, a kihozott keresési eredményeket a korábbi szokás nem befolyásolja.