Google kereső


Google keresőGoogle kereső

Az Internetes keresőkről szóló gondolataimban leírtam, hogy az általunk lakott Világban szinte mindenki keres és aki keres, az biztosan a Neten is keres.

Az internet felhasználók túlnyomó többsége a Google kereső használatával jut el a keresési céljaihoz. A Google a Világ legkedveltebb Internetes keresője.

Sokan és sokat használják, használjuk, de nem biztos, hogy tudjuk, hogyan lehet célzottan, pontosabb találatokat hozóan használni. Pedig hasznos lehet, ha tudunk néhány keresést segítő trükköt.

Google internetes keresőrendszer, amely egyúttal (kapcsolt alkalmazásait is beleértve) térképként, pénzváltóként, számológépként, naptárként, helyesírás-ellenőrzőként és szótárként… is használható.
A Google

Google kereső – megszámlálhatatlan lehetőség

A Google kereső 22+ olyan alapfunkciót kínál a magyar felhasználóknak, amelyek jelentősen egyszerűsítik és gyorsítják a keresést.

Különlegességei közé tartozik a PageRank osztályozási módszer, a groups keresés, a képkeresés, valamint számos innovatív internetes adatkinyerési rendszer.

A projektet Larry Page és Sergey Brin alapította 1998-ban, mindketten a Stanford Egyetemen végeztek. Lásd a Google -ről szóló oldalt…

A Google a világon a legnépszerűbb keresőrendszer (ráadásul az egész világ legnézettebb weboldala), aminek részben az az oka, hogy a találatok nagyon gyakran vannak olyan sorrendben, ahogy a keresést végző személy elvárja.
A web egyik legnépszerűbb ilyen jellegű szolgáltatásaként legalább 200 millió keresési kérés érkezik be hozzá és társlapjaihoz naponta.

A weblapok tartalmában végzett kereséseken túl lehetőség van többek közt képek, hírek, fórumtémák és árucikkek keresésére is, és a HTML oldalakon kívül még 13 különböző fájltípus tartalmában is keres (egyszerű szöveges fájlok, PDF, Word-dokumentumok, Excel-táblázatok stb.).

2005 júniusáig a Google mintegy 8,05 milliárd weblapot, 1,3 milliárd képet és 1 milliárd Usenet-üzenetet indexelt, azaz mintegy 10,4 milliárd elemet. Az indexelt tartalmakat tárolja, ezeket találjuk a találati elemek melletti “Tárolt változat”-ra való kattintással. Amennyiben az eredeti weboldal elérhetősége megszűnt, a kívánt tartalom egy ideig még megtalálható lehet ezáltal.

Forrás és további részletek: Google kereső – wikipedia.hu

Google kereső hatékony használata

A Google kereső használata

A Google kereső közvetlen elérése

A Google kereső elérése…

Google keresési szolgáltatások

Internetes Kereső
Keresés webhelyek milliárdjain

Könyvek
Keresés könyvek teljes szövegében

Képkereső
Képek keresése az interneten


Hírek

Keresés új hírek ezrei között

Videokeresés
Videók keresése az interneten

Egyéni Kereső
Teremtsen közösségének személyre
szabott keresési élményt

Tudós
Tudományos iratok keresése

Trends
Régi és új keresési trendek felfedezése

Térkép
Térképek és útvonaltervek megtekintése

Earth
Fedezze fel a világot a számítógépéről

GOOGLE termékek

Ha meglátogatjuk a Google termékek oldalt, mely ennek a lapnak is részben forrása, megdöbbenhetünk, hogy mennyi terméke van a Google-nek összességében. Magánszemélyeknek és cégeknek is teljes lefedettséget igyekszik nyújtani minden témában, mely az Internet használatával bármilyen módon összefügghet…